Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Barnen leker bra men sover illa...

Familjen NyströmPosted by Susanne 24 Feb, 2011 22:01
Idag var Elis hemma med mig och Viola och vi har haft roligt nästan hela dagen. Medan jag plockade lite och dammsög på övervåningen lekte dom glatt på Elis rum.Sen pratade Elis med mormor.Viola är en klätterbäbis! Hur 17 handskas man med en sån? Så fort hon ser en trappa blir hon skogstokig och ska dit, hon klättrar fel väg upp på rutchkanan på Ikea precis som dom stora barnen och det går nästan lika fort! Hon klättrar upp på allt hon kan och ramlar ganska sällan ner, upp i hennes och Elis små fåtöljer för att nå upp till bordet, hon håller i ugnshandtaget och kliver upp på lådhandtaget till lådan som rymmer plåtarna under ugnen. Hon klättrar på sina leksaker för att nå upp till fönstrena...vad ska vi göra? Vi får hoppas att hon inte slår ihjäl sig innan hon blir lite stadigare!Och nu är jag så trött på att barnen inte sover om nätterna! Elis går väl an, han vaknar och kommer in till oss eller får vi hämta honom, sen somnar han om lugnt och stilla. Klappar mig lite på kinden emellanåt innan han somnar, men sen är han lugn. Viola däremot....natten mot igår vaknade hon ungefär en gång i timmen och var vrålhungrig redan vid 05.30 och inatt vaknade hon 3 gånger innan 03 och jag fick sitta med henne i fåtöljen för att hon skulle somna. Har jag missat att läsa om nästa utvecklingsfas eller ska det vara så här illa?

Nu har Viola i alla fall fått gå över till endast ett sovpass om dagen tyvärr. Hon somnar ju oftast ganska lätt i vagnen när jag lämnar Elis hos Agneta, men på eftermiddagarna är det helt kört att lägga henne! Så i 2 dagar har hon fått sova efter lunch i stället och det verkar funka bra. Så förhoppningsvis sover hon ett lite längre pass nu istället för dom kort-korta passen hon sovit innan. Det innebär att jag endast har chans att sova ikapp lite på onsdagar när Elis går nästan full dag hos Agneta. Kan bli tufft framöver...

  • Comments(2)//www.familjennystrom.se/#post575