Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Elis har kalas!

Familjen NyströmPosted by Susanne 27 Feb, 2011 20:46
Igår var det dags för Elis att ha barnkalas. Vi hade blåst upp en hel massa ballonger! Emil, Kajsa och Kricke, Ruth, Ernst, Sara och Pär, Elliot, Jenny och Mats, och Linnea, Judit, Elin och Peter var här och firade med oss. Och Alma, Henrik och Elton skulle han kommit men Eltons lillasyster kom i torsdags så dom ville inte riskera några sjukor såklart. Och familjen Sjölander hade tyvärr kräksjukan och Morgan som oxå skulle ha kommit blev lite sjuk han med. Elis fick en massa nya fina dinos och så en pytteliten vespa, en ABC-bok och en bok till om Gosige Gunnar. Han tyckte det var så kul med alla paketen och sa tack varje gång han fick ett nytt. Vi började med barnkalaset innan Elin och Peter hade kommit för dom var lite sena. Vi hade dukat ett litet långbord i hallen där alla barnen fick sitta och så sjöng vi för Elis som fick blåsa ut ljusen på tårtan!Elis såg lagom road ut när vi sjöng...han blev nog lite blyg tror jag.Elis blåste ut ljusen nästan själv!Alla barn fick tårta, kokosboll och kaka och så saft i Blixtenmuggar!Elis var mest intresserad av godisdekorationerna på tårtan men jag tror att han åt en kaka och en chokladboll i alla fall! Sen lekte barnen som tokar! Elis ville gärna leka dinosaurie som vanligt och efter ett tag hakade Emil på. Det blev en hel del stök på Elis rum när vi plockade fram dom stora pusselbitarna, alla tyckte det var roligt tror jag!Viola hade kul hon med!Elis verkade nöjd med kalaset, men krashade lite när gästerna hade gått....han ville inte ha middag och var ganska trött och lessen ett tag, men efter lite kvällsmat var det ok igen. Lite blandade kalasbilder:

Och idag var det dags för familjen Muller att komma en sväng. Dom kunde inte komma igår, så därför var dom såklart välkomna idag istället som vi ju hade bestämt från början. Elis väntade med spänning på dom och sa välkommen när dom kom och tackade för paketen som den gulliga lilla pojke han är! Idag fick han en elektrisk bubbelblåsare (ja, barnen behöver inte ens blåsa sina egna bubblor nu för tiden ;-) ), men den var ju kanske inte så lämplig att starta upp inomhus så den gömmer vi undan tills det är lite varmare ute. Den ser jättekul ut i alla fall! Idag ville inte Elis att vi skulle sjunga för honom, men han ville blåsa ut ljusen på tårtan i alla fall. Per-Ola gjorde fastlagsbullar oxå, uppskattat av dom flesta, särskilt Siri, men inte Elis. Han ville helst ha godisdekorationerna på tårtan idag med och florsockret på fastlagsbullen. Och några chokladbollar!Siri åt av hjärtans lust, mycket tårta och fastlagsbulle oxå, det var härligt att se!! Emma var mest intresserad av chokladbollarna precis som Elis.

Dom stannade över middagen med och vi köpte hem pizza. Det var super för till och med Elis åt lite grann! Viola var ganska nyfiken hon med och kryddade Henrics pizza med rispuffar.Nu har vi haft ganska många kassa nätter på rad med Viola så nu hoppas jag att vi får några bra nätter. Det verkar vara så att precis när man känner att man nästan håller på att bli galen av sömnbrist så sover hon lite bättre nån eller några nätter så att man repar sig lite. Och nu känner i alla fall jag att jag snart blir galen om jag inte får sova lite!

  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post577