Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Gosiga barn!

Familjen NyströmPosted by Susanne 01 Mar, 2011 20:16
Så här gosiga var Elis och Viola igår precis efter att Viola hade vaknat efter sitt lunchsovpass och Elis hade fått titta på Nicke Nyfiken medan jag slumrade i soffan:Ingen ljusning på sömnfronten verkar det som. Jag har nu läst i kapp i min bok om barns utvecklingsfaser det första året och enligt den ska det vara idel solsken och så vidare just nu. Det är det i och för sig, på dagarna går det jättebra, hon leker själv jättemycket, klagar inte mycket alls och är inte klängig alls, bara gosig och kelig. Men nåt är på gång helt klart, för i natt vaknade hon igen flera gånger. Vid 02 var hon klarvaken och omöjlig att söva om vad vi än gjorde. Till slut gallskrek hon och nöjde sig inte med mindre än en flarra som hon slukade i ett nafs! Hon är alltså vrålhungrig om nätterna, trots att jag ger henne hur mycket mat som helst på dagarna. Det finns knappt plats för mer mat, dels för att dagarna har för få timmar och dels för att Violas mage inte rymmer mer!

Det börjar med en flaska välling när vi vaknar och stiger upp, runt 7-8-tiden. Sen får hon en hel banan när vi lämnat Elis hos Agneta, runt 9.30. Vid 11.30 tar vi lunch och då pressar (sista skedarna får jag verkligen lura i henne, hon är totalt ointresserad! Och verkar proppmätt!) jag i henne en stor burk barnmat med rejält med smör i samt efterrätt (fruktpure av nåt slag). Dessutom får hon smaka min mat som hon gärna plockar i sig samtidigt eftersom det är lättare att mata henne då när hon är lite distraherad. Sen sover hon. Inte så bra, hon vaknar efter en timme, men jag tycker att hon borde sova mer så jag söver om henne och då sover hon kanske en timme till om jag har tur. Sen hämtar vi Elis och så är det dags för mellanmål runt 14-15, hur nu andan faller på. Då får hon en portion gröt toppad med en eller 2 rejäla klickar turkisk yoghurt plus smörgåsbitar med massa smör på. Runt 17-18 äter vi middag och då lurar vi i henne en stor burk barnmat till
med massa smör i och så lite efterrätt på det, samt smakbitar från vår mat oxå. Sen kör vi gröt igen runt 18.30 om middagen var tidig och så välling vid 19.30. Och den flaskan orkar hon inte hela tyvärr. Kanske ska vi skippa gröten efter middagen så att hon äter hela vällingflaskan vid 19.30 eller ska vi dra ut lite på gröten och ge dubbel portion kanske runt 19.30 istället? Men hon är ganska trött då, frågan är om hon står ut helt enkelt med att sitta i stolen och äta...dessutom tror jag hon tycker att vällingstunden i soffan är mysig för Elis får ju välling samtidigt. Ja...har ni några tips så tar vi tacksamt emot dom! Efter flaskan inatt somnade hon i alla fall som en stock och sov ända till 7.30! Dessvärre vaknade Elis istället med en läckande blöja runt 4.30. Är det inte den ena så är det den andre...när ska det lätta och när ska vi får sova igen?


  • Comments(3)//www.familjennystrom.se/#post578