Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Äntligen fick vi vattkoppor!

Familjen NyströmPosted by Susanne 14 Jun, 2013 21:06
Japp, till slut kom dom! I lördags var vi hos Pegah, Janne och Alex och när vi skulle åka hem satt det några små koppor i Violas ena armhåla. Och morgonen efter en stor rackare på Elis ena höft! Elis blev helt knäckt, han ville verkligen inte ha vattkopporna, han mindes nog alla utslagen som kliade så infernaliskt runt nyår. Men det har gått hyfsat ändå i veckan. Viola har haft det lite besvärligt med en del koppor i rumpan, men med Ipren så gick det bra. Här gör hon tummen ner för kopporna!Elis har några som är besvärliga på läppen och möjligen i halsen med, för han klagar på halsont. Men Ipren hjälper där med! Lite feber har dom haft oxå och en riktigt jobbig natt när Elis kliade halft ihjäl sig. Jag fick 3 timmars sömn medan han fick spela AngryBirds på min telefon och kolla film på plattan i omgångar. Soffhäng med film har det blivit en hel del.Men dom har oxå hängt en hel del ute med kompisarna på gatan. Dom flesta har haft vattkopporna, o resten vill ha dom! Särskilt i början av veckan när det var soligt och varmt var dom ute. Det var då Per-Ola vabbade, senare delen av veckan vabbade jag och då har det spöregnat och vi har varit inne mest. Idag fixade jag till ett litet hus av en gammal kartong, det gillade barnen!I och med kopporna i rumpan så har Viola varit ganska mycket utan blöja, och det börjar betala sig! En enda olycka idag på hela dan, inte så farligt! Och en liten, liten nummer 2 i pottan, det är ett stort framsteg, det har aldrig hänt förr!! Hon vill ju knappt bajsa alls för hon har varit så hård i magen, men kanske vänder det nu! Hon verkar vara torr dom flesta morgnar oxå, så kanske slipper vi blöjorna i sommar!

Viola och Lovisa gungar och sjunger på tvillinggungan var och varannan dag. Här är Lovisa, Ernst och Viola i vår trappa. Dom turades om så duktigt att rita på ritplattan!

Min fina chokladblomma!Pionerna i rabatten har kommit igång ordentligt i år, den röda blommar för fullt, synd bara att det regnar så mycket! Den vita blommar snart. Dom är så fina. Och strandirisen har massor med blommor och knoppar. Ja, det växer och frodas! Och Elis ritade ett lodjur till mig! Fint! Nu märks det i alla fall att vattkopporna börjar ge med sig. Skönt! Dom är inte vackra, dom där prickarna! Hoppas dom läker bort fort nu.

  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post675