Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Slut på solen, slut på nappen, slut på semestern....för pappan i alla fall!

Familjen NyströmPosted by Susanne 08 Aug, 2013 15:28
Idag regnar det. Ihållande. Trist och kallt, jag saknar verkligen solen trots att det var ganska varmt o skönt senast i går eftermiddag. Vi tog en tur till Ikea för att handla resväska till den förestående Grekland-resan och så åt vi lunch med. Ruth, Ernst, Morgan och Lovisa var där med, så det var livat värre emellanåt! Vi tog bussen för bilen är på lagning och på tillbakavägen var vi alla lite trötta o sega och barnen ville knappt gå. Det var så mycket folk på Ikea idag att vi inte hann igenom kassorna, vi fick lämna kundvagnen med varorna och klä på oss regnkläderna och gå till bussen istället. Men nu är bilen klar så jag kan åka ner själv nån kväll i stället. Elis fick för sig att han ville ha först mjukis-rävar (han har inte lekt med gosedjur sen....sen han gillade elefanter när han var 1,5 år tror jag) och sen små fingerdockor (vilket vi i ett svagt ögonblick redan handlat en annan gång och som ALDRIG blev använda, vi vet inte ens var dom är!) men jag sa nej. Vacklade en del för Elis argumenterade så väl om vad han skulle ha rävarna till, men sen skärpte jag mig. Dom skulle ju bara att hamna på gosedjurs-kyrkogården i alldeles för fint skick!

Igår natt kom Viola in till mig med sin kudde och UTAN napparna...och somnade om utan knot! Jag berömde henne mycket och igår tjatade hon sig till att få plantera napparna så att det skulle komma upp ett godisnapp- och katt-träd. Jag trodde nog egentligen att hon inte visste vad det innebar fastän jag förklarade så noga, så noga...men hon fick i alla fall! Elis hjälpte henne att gräva ett hål.Hela dagen igår sprang hon, Elis, Ruth och Ernst och höll koll på hur det växte och om det hade kommit några nya nappar. Emellanåt kom det det till allas stora förtjusning! Det var lite lurigt att få till det så att det var Viola som hittade dom först, men för det mesta gick det bra! Och Viola bjöd alla så snällt!
Sen var det dags att sova...då ville Viola inte plantera napparna mer såklart! Vi var till o med ute en sväng efter läggdags och tog en sista napp från trädet men det hjälpte inte alls. Det blev nån timme eller så med gråt o skrik, emellanåt lite dramatiskt och teatraliskt, men till slut somnade hon. Elis låg och lyssnade och var så bedrövad! "Varför kan vi inte köpa en napp till Viola?" Han tyckte verkligen synd om henne och till slut sa han "jag vill så gärna köpa en napp till Viola!" och såg så lessen ut!
Men natten har varit lugn, bara Elis som vaknade en sväng och undrade varför jag hade gått iväg efter att han somnat. Vi får väl räkna med några bakslag, men inom en vecka ska det väl vara lugn i alla fall hoppas jag!

Per-Ola har börjat lite smått att jobba igen. Det är stor skillnad på att vara hemma nu med barnen själv, utan bil, utan så många grannar hemma. Är kompisarna hemma är det hur lugnt som helst, annars får det bli lite film och annat ibland. Och nästa vecka, onsdag, åker vi till Grekland! Det ska bli härligt och varmt som 17!  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post683