Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Fe-mammor och dino-tröjor

Familjen NyströmPosted by Susanne 10 Aug, 2013 20:23
Idag var Elis på kalas hos Maja. Mest tjejer, men han o Morgan hade kul. Det blev pyssel, måla på tröjor. Först ville han inte men när han såg att man kunde göra dinosar så var han genast med på noterna! Framsidan:Baksidan:Jag hjälpte bara till lite, det var lite svårt att fylla i med färgen för tyget flyttade sig lite. Men visst blev den snygg?? Den ska såklart med till Grekland tyckte Elis! Kul pyssel tyckte mamman och ska nog införskaffa lite sånt för regniga sjukdagar i höst!
Härom dagen när det var lite fint så var Ruth och Viola fe-mammor med sina barn, och dom gick till fotografen (mig, haha!). Ernst var vakt.Cykling med lånad klänning...nu duger inte dom egna längre, nu vill Viola låna klänningar från Ruth och Molly, suck!Här övar grabbarna slagsmål med lasersvärd, inspirerade av Lego Staijoåås (Lego Starwars alltså, ett spel med legogubbar i rollerna som Äänäkinn Skajoååke, Jöåda, Båbbafett, Doktor Oäijde ("jo, han HETER så!") och dom andra). Dom är helt frälsta! Hela äventyret slutade med att Morgan fick en smäll av Ruths svärd och blev superarg och så var det nog med den leken. Dagen efter var dom jägare med Ernsts pistoler och gevär och hade jättekul.Ända tills Ernst smällde till Morgan med pistolen över ögat. Morgan blev helt galen av ilska och fick hållas inne resten av eftermiddagen och kvällen så att lille Ernst inte skulle råka illa ut. Så var det slut på den leken med! Dagen efter hade Morgan en snygg blåtira. Tur att den var blå, för det är hans favvo-färg hade han sagt till Anna.
Elis och Ruth lekte fladdermöss.Och hur går det med napp-avvänjningen då? Tja...det tar en evig tid att lägga Viola nuförtiden. Hon har inte varit så lessen, men kommer inte till ro, utan är lite orolig och kan inte slappna av. Hon försöker hitta på en massa hyss och vill mest leka. Hon säger att hon inte vill sova utan nappen, men hon nämner den inte under dagen och är jätteglad för alla godisnappar och små leksakskatter som jag hänger upp i godisnappträdet som växte upp. Hoppas att det blir bättre snart. Det är redan mycket bättre, men ganska påfrestande att sitta hos henne i 1-1,5 timmar o försöka få henne lugn och stilla.
Ett glasskalas hann vi med oxå den där fina dagen. Viola fick välja glass från glassbilen och så bjöd vi Ruth och Ernst. Det slutade med att Sara och jag satt med 2 glassar var för plötsligt gillade dom inte glassarna utan skulle leka istället. Märkligt, för det var en god glass tyckte jag.
Och på måndag är väntan över! Då kommer äntligen fotograf-bilderna! Som jag har väntat!! Jag ringde till slut upp dom o hörde mig för och bilderna hade hamnat på lådan i torsdags. Så gissa vem som kommer att hålla utkik efter posten på måndag, otroligt otålig! Då kommer det upp lite smakprov här på bloggen tror jag.

  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post684