Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

En fantastisk dag på Liseberg!

Familjen NyströmPosted by Susanne 07 Sep, 2014 20:51
I lördags var det Ericsson-dag på Liseberg. Då har alla Ericsson-anställda riktigt bra rabatt på entre och åkpass; 200 spänn istället för ca 450 kr i vanliga fall. Så fastän man vet att det kommer att vara sjukt mycket folk så vill man gå dit i alla fall! Vi gick med familjen Forsman, Henrik är oxå Ericssson-snubbe och det var ett lyckokast på många sätt. Inte nog med att det är några av våra bästa vänner som vi verkligen gillar att umgås med och våra barn kommer bra överrens, dom har även ledsagarband för Elton och det innebär att Elton och hela sällskapet går före i alla karusell-köer! Helt fantastiskt (om man bortser från matköerna då, men det är en helt annan historia som jag inte berättar idag!)!
Vädret var toppen! Vi var lite i osynk med Forsmans till att börja med pga olika mattider så vi provade på lite långa köer först. Vid 14, när vi varit där i 3 h hade vi hunnit med Kållerado (Per-Ola och Elis eftersom Viola var 2 cm för kort...stackaren hon var jättelessen!) och Flumeride, så det kändes lite hopplöst först. Men sen sammanstrålade vi och då blev det åka av! Grabbarna tog dom tunga åken, som Kållerado (Elis nya favvo, tror han åkte 3 gånger!) och Flumeride och nån som var som ett litet Uppskjut, samt Rabalder och lite annat, medan vi tjejer höll oss till dom lite snällare åken. Viola är lite försiktig med karuseller, men i sällskap med kavata Eira så vågade hon det mesta till slut! Det var otroligt lugnt och skönt att bara kunna fråga vad barnen ville åka och sen göra det utan att stå i kö! Ingen stress över huvud taget! Så borde alla ha det på Liseberg!
Viola ville som vanligt bli målad, till grön Lisebergskanin denna gången. Här åker vi Kaninbanan med Eira och Alma.
Per-Ola och Elis vinkade från marken.Viola och Eira i en båtkarusell som jag inte minns namnet på. Elton och Elis var oxå med!Hela gänget!Sen var det dags för Högspänningen!Sen blev det Flygplan för tjejerna medan grabbarna försvann till dom tuffare åken igen. Och här pajjade min kamera! Nåt om att rengöra objektivkontakterna....den var helt körd och jag har inte hunnit kolla den än. Hoppas att det är lätt att laga, vi är inte beredda på ny kamera just nu!.
Men resten av besöket var lika trevligt! Barnen fick leka i Kaninlandet (som ett jätteroligt Bushus att springa omkring i) medan Alma och jag gjorde en fuling...hon låtsades vara ledsagare till mig så att vi kunde skippa 1,5 h kötid för att åka nya Helix! Den var en riktig adrenalinkick! Jag var helt omtumlad efteråt och hade skrikit så mycket att jag var helt torr i munnen! Det var länge sen jag fick en sån upplevelse! Sen gjorde Henrik och Per-Ola samma fuling, det tog dom 17 minuter att gå från Kaninlandet, åka och komma tillbaka! Per-Ola tycke oxå att det var en riktigt häftig karusell! Jag var helt avslappnad hela kvällen sen! Som stressterapi skulle det nog funka att åka Helix 2 gånger i veckan, haha! Sen drog vi hem till Alma och Henrik och käkade middag och tog det lugnt medan barnen kollade lite film och spelade lite. Helt enkelt en toppen-toppen-dag!  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post718