Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Lugnet lägrar sig...hoppas vi!

Familjen NyströmPosted by Susanne 14 Nov, 2014 19:12
Elis har det fortfarande bra i skolan! Nu har det gått en vecka och fröknarna säger att det går bra varje dag! Inte en enda gång har han hängt i kapprummet när vi har kommit, utan varje dag har han lekt med nån och haft kul! Han pratar fortfarande om de där båda killarna i gamla klassen och gamla fritidset, men det blir mindre och mindre. Förra veckan hade pojken i Elis förra klass smitit från sin mamma när han skulle gå hem och då knuffat till Elis när han sprang förbi. Elis hade sprungit och gömt sig i skogen, men kommit fram ganska snabbt sa han. Och när han leker med Hampus och dom andra och dom springer ifrån den här pojken tillsammans så känns det bra.
Det enda dumma är att pojken från Elis förra klass nu har börjat äta vid samma tid som Elis nya klass...och det är han såklart lite bekymrad över, men det verkar ändå inte vara så farligt. Dom morgnar som han säger att han inte vill gå och verkar lite grinig har jag påmint honom om att han ju går i en bra klass nu, och då har han sagt: "ok, jag går väl då!"
Den senaste veckan har han pratat mindre och mindre om de där pojkarna och varit mer och mer glad! På senare tid har han velat prata mest matte om kvällarna. Han är duktig på plus och minus, ganska bra på gånger och börjat fatta division med, han tycker att det är jättekul!
Och i förrgår kom nästa skutt i utvecklingen; han började läsa enkla ord och skriva! Stavningen är det ju si och så med såklart, men ändå! Förra veckan fick Elis sin första läxa, dom skulle rita nånting dom gjort under veckan och sen berätta för sina föräldrar som skulle skriva vad barnen berättade.Lite annat som har hänt är att Elis har börjat i judo, tillsammans med Hampus och Morgan, och Filip som går på Elis nya fritids och i Hampus klass. Senare började även Ruth. Han tycker att det är kul och efter att han hade provat 3 gånger så fick han en judodräkt! Gissa om han var stolt över den! Han kände sig som värsta ninjan!Jag kan även glatt meddela att han nu väger över 20 kg! Nämligen 21 kg! Fastän han säger att han nästan aldrig gillar maten i skolan och nästan aldrig äter...han måste få i sig en hel del i alla fall!
Viola kände sig nog ganska åsidosatt när det var som jobbigast med Elis och gamla klassen, vi försökte som vanligt att en nattade båda barnen, men till slut gick det inte. Viola ville oxå vara med och prata och blev sur. Rätt snabbt insåg vi att vi får dela på nattningen och ta varsitt barn, så att Viola kunde få samma uppmärksamhet. Då blev det bättre, men just nu är Viola inne i en riktigt grinig period! Det tjuras och protesteras, gnälls, gråts och skriks så fort hon inte får precis som hon vill. Hon var lite sjuk förra helgen och i början av veckan, nåt virus som gav huvudvärk och lite utslag på kinderna o hakan. Men nu är det bara grinigheten kvar... Elis har klagat på huvudvärk nästan hela veckan faktiskt, men vi har varit osäkra på om det har varit för att han inte velat gå till skolan. Och eftersom fröknarna och Elis själv sagt att det gått bra varje dag så har vi lämnat honom i skolan i alla fall. Kanske har han så lite ont att han kan glömma bort det, eller så bara säger han att han har ont.

Kort sagt, lugnet verkar ha lägrat sig, åtminstone för tillfället! Det är ju lite tufft om kvällarna för vi får ingenting alls gjort, när vi måste natta båda 2. Vi somnar ju nästan varje kväll inne hos varsitt barn, så efter ca 19.30 är det ju kört att göra nåt. Sen vaknar vi framåt 22 och då sitter vi som zombies i soffan ett litet tag innan vi stupar i säng. Men idag var faktiskt första dagen på riktigt länge som jag kände att jag faktiskt kunde tänka lite på jobbet, ett klart framsteg!

  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post722