Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Trött lördag

Familjen NyströmPosted by Susanne 07 Feb, 2015 14:36
Tiden går fort! Ambitionen var att hinna blogga lite mer i år, men var 17 tog tiden vägen?
Tja, jag vet väl egentligen...att jobba tar ju sin lilla tid. Att hämta barn efter jobbet, att fixa middag och att äta, plocka undan, handla, se till att barnen kommer i pyjamas och får kvällsmat i tid och sen natta dom tar oxå sin tid. Och oftast somnar vi medan vi nattar barnen, innan 21, sen vaknar vi framåt 22.30 och då är det dags att byta säng och sova vidare. Så vi har lite, lite fritid mellan 18:30 och 19:15 ungefär. Inte mycket att hurra för om man ska få in träning, slappa lite i soffan, hinna med nånting nödvändigt utöver det vanliga, som att hänga eller vika tvätt.
Nu har vi i alla fall börjat med vår gamla städfirma igen, så nu lägger vi inte så mycket tid på städningen, det skönt att slippa!
Vi har lite snö, fast just nu håller den på att töa bort. Viola gillar att åka pulka och bråkar inte om vinterkläder. I backen ner mot sjön får man rejält med fart!Elis däremot ska knappt ha några kläder alls! Tunn, tunn skaljacka och att få på honom en fleece under är nästan hopplöst! Han dissar tumvantar totalt, fastän skidhandskarna han har inte är så värst bra. Och termobrallor kan vi bara glömma! Han totalvägrar och kan möjligen, möjligen tänka sig tunna överdragsbyxor. Det blir mycket bråk när vi ska gå ut eftersom han inte vill, och om han vill så vill han inte ha tillräckligt med kläder på sig! En skidresa vore ju inte att tänka på! Hoppas det ändrar sig, det vore kul att testa skidor och skidskola nåt år.Han har ju vägrat att åka pulka när vi varit i backen och mest sprungit lite upp och ner i stället, men senaste veckorna har vi hört att han har åkt lite stjärtlapp i skolan och till och med åkt i backen nån gång med Morgan, kors i taket! Så visst, det går framåt...

Julen firade vi som vanligt nere i Karlskrona. Mysigt och massor med kusiner! Elis och Edit byggde ihop hela Elis Minecraft-lego.Viola och Alva försökte sig på loombands-armband. Det var svårt tills Edit visade hur man skulle göra.Pepparkakshuset hemma i Spandelstorp skulle ätas upp! Det tyckte barnen var spännande!Anna-Karin visade sin värsta grimas, och lärde barnen den oxå, tack för det! (egentligen borde jag visa hur den ser ut men det vågar jag inte...så nu är du skyldig mig, kära svägerska ;-) )Viola har lärt sig att spela TV-spel tillsammans med Elis, hon gillar det jättemycket! Särskilt ett spel som vi kallar Dockspelet, men som heter Little Big Planet. Hittills har hon nästan bara tittat på eller spelat lite på plattan. Elis alla kompisar har ju grym koll på vilka speldagar han har och då kan vi räkna med besök!

Elis trivs äntligen i skolan! Sen skolan började igen efter nyår har vi knappt hört en enda negativ sak om skolan! Och härom veckan hade en av fröknarna berättat för Per-Ola att Elis hade kommit in så bra i klassen, han lekte med många olika och han lekte mycket! Han var väldigt "lekig" sa hon. Och förut lekte dom i mindre grupper men nu lekte dom mer allihop tillsammans bland pojkarna. Kanske är det Elis förtjänst för han känner ju Hampus som går i ettan och på samma fritids och kom in bra i Hampus lilla grupp av kompisar oxå. Så fröknarna märker skillnad på Elis och det gör vi hemma oxå, det är jätteskönt!
Han har en liten skrivbok och en mattebok om multiplikation som han gärna skriver och räknar i om kvällarna innan han ska sova. Plötsligt kunde han dom små bokstäverna och härom kvällen förklarade han för Viola att det var roligt att göra läxan i skolan! Judon gillar han fortfarande och nu har några pojkar från hans klass börjat oxå. En av ledarna är son till en av Elis fröknar och han tog visst guld i nåt EM strax efter nyår.
Elis verkar vara väldigt poppis hos särskilt en av killarna i klassen, Oscar. Så poppis att förra helgen när Elis och jag var där och fikade så ville Oscar så gärna sova över hos oss, fastän han aldrig hade sovit över hos nån innan. Dom var så gulliga och kallade varandra för bästa kompis när dom satt och åt kvällsmat. Och båda sov som stockar hela natten, så det var ju skönt att det gick bra!

Viola är ett busfrö som vanligt. Hon leker ofta med Elis och hans kompisar, hon känns lite mognare än sina jämnåriga faktiskt. Nästa vecka ska hon till tandläkaren, men det var länge sen hon blev vägd och mätt faktiskt. Kanske blir det av i vår? Hon är ett litet muskelpaket med massor av energi!

Vi firade ett extra nyår med Elis, Peter, Linnea, Judit och lille Ville oxå! Vanliga nyåret var vi hos Janne och Pegah på nyår/inflyttningsfest/40-årskalas och det var jättetrevligt! God mat, mycket mat, fina raketer, barnen lekte jättebra. Enda lite trista var väl att jag körde hem sen på natten, för jag orkade inte strula med taxi på nyår och kände inte för att sova över eftersom vi precis hade kommit hem från julfirandet med bortasovande.
Vårt andra nyår var en kräftskiva, med sushi till dom stora barnen och köttbullar till dom små. Elin och Peter hade fixat så mycket skaldjur att vi inte ens orkade åta upp allt! Det var så himla gott! Vi borde ha kräftskiva oftare! Barnen lekte bra även detta nyår!
Elis var hos skolsköterska på ett första besök i torsdags och då var jag med. Han väger nu 21,4 ungefär och är 127 cm lång. Ganska lång och ganska smal, som vanligt. Men helt normal! Han hör jättebra och ser jättebra oxå, för det kollade hon. Elis var lite nervös först, men sen tyckte han nog att det var lite spännande i alla fall.

Vad har mer hänt då? Vi har haft en släng med löss. Annars har vardagen mest rullat på. Förra helgen var Elis på Hampus bowlingkalas och gav Hampus en biobiljett, så just precis nu är han, Hampus och Per-Ola på bio och ser Big Hero 6. Viola och jag tog bussen ner till leksaksaffären vid Coop och IKEA och där köpte hon sig en simmande RoboMermaid för sin sparade veckopeng, en sjöjungfru som kan simma. Så när vi kom hem för ungefär 1 timma sen så hoppade hon och sjöjungfrun rätt ner i badet och där sitter hon än!  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post725