Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Vår sprillans nya 7-åring!

Familjen NyströmPosted by Susanne 01 Mar, 2015 16:19
För en vecka sen fyllde Elis 7 år. Som vanligt blev han väckt med kanelbulle på sängen och en massa paket! Ovanligt många, för farmor och farfar var på besök och hade med sig paket från mormor och morfar oxå!Minecraft-lego, Minecraft-böcker, pärlor och pärlplatta, en Beyblade som lös och lät och så en stor tavla av Spindelmannen. Han verkade jätteglad över alla grejerna!Viola var helnöjd hon med, hon fick nämligen en My Little Pony som heter Fluttershy, precis den hon hade önskat sig!Förra helgen började dock inte så roligt för Elis. När jag hämtade efter skolan förra torsdagen så hade han ont i magen o jag tyckte att han kändes varm oxå. Väl hemma tog vi lite mellanmål, men Elis han knappt börja äta innan han plötsligt kräktes i soffan! Men han hade så himla ont i magen så vi bestämde oss för att åka in till Östra för att kolla läget. Han och Per-Ola for iväg och det tog som vanligt en himla tid (hur kan dom motivera att barn ska behöva sitta och vänta i 5-6 timmar på akutmottagningen??), men till slut fick vi reda på att han hade förstoppning. Han dricker ju rätt dåligt och det har blivit lite mycket pannkakor och ljust bröd på sistone...
Stackars Elis fick lavemang och blev sen hemskickad, men när han kom hem kräktes han igen utanför dörren. Så vi trodde första att det var kräksjuka OCH förstoppning.
På fredagen mådde han mycket bättre, åt i och för sig lite mindre än vanligt men ok ändå. Farmor och farfar kom, till barnens stora glädje! På lördagen stack Per-Ola och jag iväg en liten sväng och handlade lite medan farmor och farfar fick passa barnen. Elis mådde som vanligt, åt som vanligt och allt var frid och fröjd. Men efter melodifestivalen och lördagsgodiset fick han ont i magen igen, stackaren. Och sen kräktes han igen. Så vi åkte in med honom en gång till, han fick lavemang igen och sen dess har han varit ok. Nu är vi noga med att han ska dricka, han får ha vattenflaska med sig i skolan, vi käkar knäckebröd för det mesta till frukost och mellanmål och sådär.
Så förra helgen var lite stressig med Elis mage och sjukhusbesöken, och jag fick migrän både på söndagen och tisdagen.
Förra söndagen, på Elis födelsedag, var vi en sväng i ishallen här och testade skridskor. Viola provade gärna, tyckte att det var jättekul!Elis ville inte prova. Han ville gå till baksidan av ishallen och leka i snöhögarna där.Innan farmor och farfar skulle åka hem så ville Elis äta sushi och så hade jag fixat en glasstårta (som han dock inte gillade så mycket...trots att det var lakritsströssel på) men alla ljusen blåste han ut i alla fall!Viola älskade den!


  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post727