Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Buskalas och kalasvägran

Familjen NyströmPosted by Susanne 01 Mar, 2015 17:02
Veckan var lugn, Elis mage har skött sig, jag har haft lite migrän, Viola har varit på bio med dagmammorna och veckan har flutit på. I fredags var det dags för Elis kalas, äntligen! På ett bushus här i Kållered. Alla pojkarna i klassen var bjudna, samt Morgan, Hampus, Alex och Elton såklart. Och Emilia i klassen, henne ville han gärna bjuda oxå. Det blev rejält busigt, jag tror dom flesta kalas-ungarna sprang omkring o jagades oavbrutet hela tiden! Viola var med oxå och hon verkade ha jättekul hon med! Elis var så nöjd och hade så himla kul! Det var så roligt när Elis skulle öppna sina paket! Alla ville vara med och hämtade paket till honom och var jättenyfikna, ville att han skulle öppna deras paket så fort som möjligt! Det var som en liten svärm entusiastiska getingar som svärmade runt Elis och paketen, han han knappt öppna ett förrän ett nytt trycktes i hans händer!Och igår skulle han på en annan klasskompis kalas, Sebastians. Han skulle ha sitt kalas i gympasalen och dom hade pratat om spökboll, som var så kul. Det gillar Elis oxå. Men Elis tvärvägrade att gå! Det började med att han inte ville åka bussen ner med mig så vi missade den. Då skulle Per-Ola köra ner oss, men då ville han absolut inte gå. Vi vet inte riktigt varför, han nämnde nåt om att man inte skulle få leka vad man ville och om han inte ville vara med så fick han sitta i ett hörn o titta och det ville han inte...Vi tvingade in honom i bilen och tänkte att han nog skulle ångra sig när han väl kom ner, men allt blev helfel! Elis var så arg att det rök ur öronen på honom, han skulle inte ens lämna paketet och han tänkte definitivt inte vänta medan jag lämnade det heller! Jag ville inte lämna honom vid vägen, för jag litade inte på att han skulle sitta kvar och vänta, så jag försökte få med honom, till slut bar och släpade jag upp honom en bit mot gympasalen, och det gjorde såklart inte saken bättre. Jag sa till honom att vänta på mig, annars skulle vi ta bort speldagarna för honom....så gick jag. Och han väntade såklart inte! Jag fick kasta in paketen och sen springa efter honom. Och sen ringa Per-Ola för att vi överhuvud taget skulle kunna ta oss hem. Så rejält gräl igår, bara för att vi försökte tvinga honom att gå på ett kalas. Dumt, såklart, men nu är allt bra igen.
Men att Elis är i lilla tonåren är uppenbart! För det mesta är han enkel att ha och göra med, även om han är lite grinig ibland, men emellanåt blir allt fel och då är han som värsta huliganen!
Elis och jag tog i alla fall bussen ner till godisaffären igår efter grälet och köpte lördagsgodis och sen promenerade vi hem och stannade till vid lekparken.Igår kväll såg vi Melodifestivalen, så vi är alla lite trötta idag, särskilt jag, som nog fick nån reaktion på senaste veckans stress på jobbet, samt hemma med Elis mage och så kalaset och kalasvägran, för jag kunde inte somna. Jag antar att jag kommer att sova extra gott i natt istället!

  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post728