Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Oj, nu är det redan maj!

Familjen NyströmPosted by Susanne 03 May, 2015 20:47
Äntligen vår och idag har det varit nästan sommar, jättehärligt väder! I övermorgon fyller Viola 5 år, så jag tänkte passa på att sammafatta senaste tiden lite snabbt innan dess. Simskolan går toppen, Viola har kört sin första termin på Baddaren och fick en ny fin baddräkt med My Little Pony på, det är favvo-leksakerna just nu.Hon gillar simskolan jättemycket och om vi kan så ska hon börja Sköldpaddan till hösten.
Elis gillar simskolan han med, han har klarat både silver- och guldpingvinen nu, och han kan simma hela bassängen på rygg nu och han kan till och med crawla! Som mamma vars största skräck är att jag eller barnen ska drunkna så tycker jag att det ser lite svajjigt ut, men jag har börjat vänja mig nu!
Vad har mer hänt då? Skolan går bra för Elis, han verkar ha många kompisar. Idag var det 3 stycken som ringde på medan jag klippte hans hår, och som hängde med ut och hoppade på Hampus studsmatta. Elis klasskompis Oscar bor i dom vita sockerbitarna bredvid vårt område och han kommer jämt och ringer på. Hans mamma hade frågat: "det verkar som att Elis har blivit en jättebra kompis!" Då hade Oscar svarat: "Nä Elis är ingen bra kompis! Han är en jätte-jätte-jätte-jättebra kompis!" På utvecklingssamtalet verkade allt bra oxå, fröken Lena (vars söner råkar vara judotränare i Elis judogrupp!) berättade att han varit spänd och nervös do första veckorna, men sen hade han slappnat av och att han hade fått många nya kompisar i klassen. Han pratar om många av killarna och även om killarna i Hampus klass som dom delar fritids med, och han verkar komma överens med många. Det enda var väl maten i skolan. Han är lite feg med att smaka, som vi ju visste. Vi får se om det blir bättre framöver.
Jag njuter av våren! Blommande körsbärsträd påminner mig om när Viola föddes.I påskas var vi som vanligt hemma i Karlskrona, och hela skogen var full av blåsippor!Elis har mycket spring i benen och efter att dom visat "Ninja Warrior Sweden" så klättras det, och det gås armång, hängs och jag vet inte allt. Vi lyckaded få med Elis och åka skridskor till slut! Med lite mutor om extra speltid så gick det bra och han erkände efteråt att det hade varit kul!Nu tar vi nya tag till hösten, kanske kan vi till och med lyckas få på honom ett par termobrallor så att han slipper frysa häcken av sig till vintern! Jag tog på mig en cool gammal blus en morgon. Och när Viola kom ner för trappan till frukosten utbrast hon: "Oj mamma! Vilken fin....tröja du har! Är det en tröja? Eller är det en pyjamas?" Hon har lärt sig göra tofs på sig själv och på mig nu och var så himla stolt! I påskas lärde hon sig spela Blinka Lilla Stjärna på farmors piano oxå!En tråkig sak som ska hända är att Sara och Per ska sälja sitt hus! Våra grannar som är så himla bra och barnen leker så mycket tillsammans! Dom har köpt hus i Öjersjö och ska ha visning nästa vecka på sitt hus. Dom la ut det på Hemnet för 3,7 miljoner, men fick nästan omgående bud på 4,250 000! Innan visning och allt! Men dom avvaktar visningarna, och Per går och fejjar och putsar som en tok nu. Så det blir ju intressant att se vad dom får för huset och jag hoppas att dom nya grannarna är lika trevliga, fast det blir svårt... jag hoppas oxå att det flyttar in en snäll tjej i Violas ålder.


  • Comments(0)//www.familjennystrom.se/#post729