Dagboken

Dagboken

I familjen Nyströms dagbok...

...handlar det mesta om Elis och Viola. Våra familjer bor långt bort och vi hoppas att det känns som att vi är lite närmre med hjälp av den här bloggen!

Äta själv!

Familjen NyströmPosted by Susanne 25 Feb, 2011 21:34
Viola är inte så lätt att mata. Lättare än Elis är hon, för han var helt hopplös, men det är ju inte så att hon bara gapar och äter bara för att hon är hungrig som somliga bäbisar jag vet...nej, det ska krånglas, gnällas, distraheras, slås efter skeden så att maten flyger hej vilt! Hon måste alltid ha nåt att plocka med själv, det kan vara rispuffar, majskrokar, men helst samma som vi äter. Små smörgåsbitar, numera med smör på annars ratar hon dom, små bitar lax, köttbullar, blodkorv eller vad som helst, Bara inte hennes mat. Men ikväll så fick hon prova att äta gröt själv och det tyckte hon var helt ok. Hon såg inte översvallande glad ut, men hon var nöjd och intresserad. Jag har låtit henne låtsasäta fruktpure förut, typ peta med skeden i koppen där jag har puren och hon har ju inte fått upp så mycket, men då har hon tyckt att det var jättekul.Och nu har hon så smått börjat att stå lite utan stöd. Det blir inte många sekunder i taget, men nånstans ska man ju börja! Men nu får hon ligga i om hon ska vara lika snabb på att börja gå som Elis var, han tog ju sina första steg vid 10,5 månader och Viola är 10 månader nästa vecka. Heja!

Imorrn ska vi ha kalas för Elis. Först var det tänkt kalas på både lördag och söndag för vi ville bjuda så många, men nu har vi haft lite manfall på grund av förlossning och kräksjuka, så nu försöker vi slå ihop det till imorrn. Lite taskig framförhållning för våra gäster som planerat, men dom flesta verkar kunna imorrn och dom som inte kan är ändå hemskt välkomna på söndag som det var tänkt från början, för ett lite lugnare kalas!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Charlotte 26 Feb, 2011 18:29

Känner igen det där med att det ska ätas själv, annars får det vara. Ni får helt enkelt låtsas som att ni inte alls tycker det är jobbigt med klet och kladd:)

Hoppas ni får ett kul kalas i morgon!